Кадър: БНТПроф. Тодор Кантарджиев е против скорошното отваряне на нощните заведения

...
Кадър: БНТПроф. Тодор Кантарджиев е против скорошното отваряне на нощните заведения
Коментари Харесай

Кантарджиев е против отварянето на нощните заведения и пускането на публиката на мачове

Кадър: Българска национална телевизия

Проф. Тодор Кантарджиев е срещу скорошното отваряне на нощните заведения и стартирането на публиката на мачове. Според него тези ограничения би трябвало да се държат още време.

" Всяко разхлабване на ограниченията ме тормози, че може да докара до повишение на случаите. Спортните мероприятия и заведенията най-вече ме притесняване. Да бъде отсрочено стартирането на аудитория и отварянето на нощните заведения ", съобщи за " Офанзива с Любо Огнянов " Кантарджиев.

" НОЩ започва с 4-ма лекари, както и хора от Външно министерство и Гранична полиция. Имахме няколко задания – да осведомяваме държавното управление за придвижването на епидемията, което ще продължаваме да вършим, както и да координираме държавните институции ", съобщи той. 

Според него моловете не са толкоз рискови като места за извършване на покупки, а за събиране на доста хора.

" Всяко разхлабване на ограниченията ме тормози, че може да докара до повишение на случаите. Спортните мероприятия и заведенията най-вече ме тормозят. Да бъде отсрочено стартирането на аудитория и отварянето на нощните заведения ", съобщи той.

По думите му повече от 95 % от ковид у нас към този момент е от английския вид.

" 3-та доза ще има единствено в случай че се получи бързо разпространяване на вариант, който има късмет да се промени ", сподели още той.

" 2-рата игла усилва отбраната с 15 – 20 %. В понеделник министър Ангелов ще каже каква ще е позицията ни по проблема с AstraZeneca. Ако човек се разболее сред двете дози на имунизациите, не е належащо да има втора, тъй като има имунитет ", съобщи още проф. Кантарджиев.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР